dimarts, 4 de setembre del 2007

REPRESSIÓ POLICIAL A XILE

El passat 29 d'Agost es va celebrar la Jornada Nacional de Mobilització Social i Sindical convocada per la Central Unitària de Treballadors. Es van produir gairebé 700 detencions i hi va haver més d'una trentena de ferits en una jornada de protestes durant la qual les formes de repressió van repetir imatges dels mètodes violents i desproporcionats que utilitzaven els carrabiners durant la dictadura pinochetista.
El Partit Humanista de Catalunya, es fa ressò de la campanya engegada pel Partit Humanista a una vintena de països i que consisteix en l'enviament de cartes de protesta a institucions xilenes.
Carta al Consolat de Xile a Barcelona.
En nom del Partit Humanista de Catalunya vull fer palès la nostra condemna a la conducta repressiva de les forces policials del seu país i a les agressions injustificades de les què han estat objecte centenars de persones a una manifestació convocada ahir, amb tot dret, per la Central Unitària de Treballadors. Entre ells es trobaven molts amics, incloent en Tomás Hirsch, portaveu de l'Humanisme a Llatinoamèrica i candidat a president en les últimes eleccions Xilenes, i militants de diferents forces d'esquerra, treballadors, estudiants i altres, que van resistir amb dignitat els gasos, els cops de la policia i l'assetjament dels seus cavalls.
Demano faci arribar aquesta protesta al seu Govern, juntament amb la nostra preocupació per la legitimitat d'un govern capaç de tractar així a la seva gent. Reclamem una investigació exhaustiva, assumpció de responsabilitats i reparació als agredits.
Els testimonis que ens arriben evidencien que no es tracta d'una acció aïllada, sinó d'una preocupant política repressiva en el marc social (contrapunt d'una política descaradament neoliberal que asfixia el futur dels treballadors i de tants ciutadans).
Sabem que molts dels qui avui ocupen posicions de responsabilitat a Xile van sofrir en altres temps la repressió d'una dictadura i van somiar amb la llibertat. Ells han encarnat esperances de canvi per a molts i els estan defraudant. Què ha passat perquè els somnis d'ahir es converteixin en malson per a tanta gent?.