dimecres, 5 de setembre del 2007

VALORACIÓ CONJUNTA

100 DÍES DE GOVERN

Acomplert el primer trimestre del nou govern municipal de Cubelles, el Partit Comunista del Poble de Catalunya i el Partit Humanista de Cubelles fem la següent valoració:

El dia 2 de Juliol es va aprovar al ple municipal de Cubelles la retribució de l'alcaldessa què es va establir en 52.220 € l'any, la qual cosa suposa un augment superior al 37% respecte al salari de l'alcalde anterior Josep Marcillas. A més, es va crear la figura d'un gerent què dirigirà l'Ajuntament i la seva retribució serà de 76.117 € anuals.

En un país on el salari mínim interprofessional està fixat en 570 € mensuals i on un salari mig no supera els 1.400 € mensuals, resulta abusiu, grotesc i dèspota que l'alcaldessa s'assigni un augment salarial superior al 37% quan a l'hora descarrega el seu treball en la figura d'un gerent també desproporcionadament retribuït.

Aquesta actuació (feta amb presses, aprofitant l'estiu i després d'un controvertit ple d'investidura), aporta una dada més a les sospites de l'opinió pública d'un municipi on més del 50% de la població es va abstenir d'anar a votar les passades eleccions.

Respecte als salaris dels càrrecs públics la nostra postura va en sentit invers. Pensem que aquests càrrecs els ha d'ocupar qui tingui una vocació social al marge de cap recompensa material. No creiem que la societat estigui en deute amb qui lliurement opta per realitzar aquesta funció pública.

Lamentem el mal que actuacions d'aquest tipus fan a la ciutadania i a la credibilitat d'altres formacions polítiques.

Partit Humanista de Cubelles
i Partit Comunista del Poble de Catalunya