dijous, 5 de juny del 2008

Anomalies en el funcionament de la Central Tèrmica de Cicle Combinat de la Plana del Vent

GEPEC-EdC ha tingut coneixement de l’existència recent d’avaries i anomalies en el funcionament de la Central Tèrmica de Cicle Combinat de la Plana del Vent, a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. Hem adreçat una instància al president de la Comissió de Seguiment d’aquesta Central, el Sr. Alcalde Josep Castellnou, demanant informació sobre les causes i conseqüències d’aquestes avaries.Concretament:
- Al primer grup de 400 MW s'han carregat el generador. S'ha de substituir, 3 mesos sense funcionar.
- Segon grup de 400 MW, no funciona bé, tenen por que passi el mateix que al primer grup. Ha estat parat durant 10 dies.
Degut a la gravetat de les avaries i al fet que la Central Tèrmica és nova i no porta pràcticament ni un any en funcionament, hem demanat al president de la Comissió de Seguiment, l’alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, que ens informi de les raons que han conduït a aquesta situació. També li hem preguntat, si es confirma la nostra informació, quines afectacions han tingut les avaries sobre els límits d’emissió durant l’operació dels dos grups i, en cas que s’hagin produït aturades o arrencades, durant quantes hores s’han emès contaminants sense ser controlats o notificats pels registres de vigilància i control d’emissions (XEAC). Per últim, hem demanat que ens informi sobre les superacions de llindars en les cabines de mesurament d’immissió (XVPCA) situades als voltants de la central, per a tots els contaminants que analitzen aquestes estacions de control.
Hem instat també al Sr. Castellnou per a que convoqui una sessió extraordinària de la Comissió de Seguiment en la que els propietaris i gestors de la Central informin de les referides avaries als membres de la Comissió i els facin els aclariments oportuns.

http://www.gepec.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=901&mode=thread&order=0&thold=0