dilluns, 26 de novembre del 2007

II FÒRUM HUMANISTA LLATINOAMERICÀ

1.- El Fòrum Humanista Llatinoamericà, reunit a la ciutat de La Paz, amb més de 2000 representants de Bolívia, Llatinoamèrica i el món, felicita els constituents que, vencent grans resistències i amenaces a la seva integritat física, han sabut ser coherents amb el mandat del poble i han aprovat la nova Constitució Política de l'Estat de Bolívia.

Expressem el nostre total suport a la nova carta Magna i felicitem el poble bolivià per aquest exemple de transformació, per la valentia de començar un nou camí sense exclusions, amb justícia, sobirania i en defensa de la humanitat.

2.- Manifestem el suport decidit d'aquest Fòrum i de l'Humanisme mundial, encarnat en les delegacions que van arribar a la ciutat de La Paz des de tot el món, al President Evo Morales, al seu govern i al procés sense retorn que ha iniciat el meravellós poble bolivià per recuperar els seus recursos, però sobretot per recuperar la seva dignitat.En aquest sentit, demanem humilment a l'oposició que contribueixin que aquest procés arribi a un bon final.

3.- Lamentem profundament les morts ocorregudes. Tenim la certesa que s'investigarà el que ha succeït i se sancionarà els responsables de fets tan dolorosos. Volem en aquest sentit fer una cridat als joves, a les noves generacions. La vostra funció és renovar la vida, enfortir allò que és nou, explorar nous camins, sempre per la via de la No-Violència activa.

4.- Volem que tot el món sàpiga que una nova civilització està sorgint aquí a Bolívia i que molts ulls i cors estan mirant esperançats cap aquí i que expressaran junt amb nosaltres, amb múltiples accions i campanyes, la seva solidaritat amb el nostre germà President i el seu govern.
Finalment, els Humanistes de Llatinoamèrica i Europa oferim els nostres bons oficis per actuar com a mitjancers entre el govern i l'oposició si és que ambdues parts coincideixen que la nostra gestió pot contribuir a que aquest procés avanci per bons camins, en benefici del poble bolivià.


Tomás Hirsch, Portaveu de l’Humanisme per a Llatinoamèrica
Giorgio Schultze, Portaveu de l’Humanisme per a Europa
Chris Wells, Portaveu de l’Humanisme per a Amèrica del Nord