dilluns, 28 de juliol del 2008

ENERGIA

Energia: Els tres objectius principals son la reducció de consum, la eficiencia en el seu us, i la generacio distribuida a partir de fonts renovables.

Per arribar a aquests objectius necessitem la implicacio de la gent. Tant per aplicar les mesures personalment com per presionar a les administracions a que apliquin normatives encaminades a complir els objectius.

-SOBIRANIA ENERGETICA: Creiem necessari difondre el concepte, que consisteix en:

Autonomia: Energia produida localment, per eficiencia, per visualitzar l’impacte i aixi ser conscients de les consecuencies.
Dret a decidir:
Informacio i transparencia: Saber cuanta energia consumim nosaltres i quin impacte han produit els productes que comprem i llencem. O sigui, coneixer tot el cicle de vida de tot el que fem i consumim.
Capacitat de generar un mateix: Facilitats per part de l’administració per poder instalar petites plantes energetiques i injectar els excedents a la red general.
Capacitat de contractar energia verda: Actualment cap empresa ofereix electricitat 100% renovable. Hem de poder decidir quin tipus d’energia volem consumir.

- DECREIXEMENT DE CONSUM: Actualment creiem que ni la normativa ni les tarifes incentiven l’estalvi. Creiem que a mes de la informacio, mesures fiscals, ajudaran a que la gent i les empreses estalviin energia.

Fomentar les auditories energetiques: S’ha d’explicar a la gent com pot estalviar energia a casa seva i en la seva vida diaria.
Pagar el consum real: Eliminar la practica en energia, tant electrica com de combustible, d’aplicar descomptes per compres de gran volum. Qui consumeix mes ha de pagar mes.
En el mateix sentit, reduir els costos fixos en la factura, particularment per KW contractat de potencia, actualment en consums baixos, si gastes el doble d’energia pagues nomes un 50% mes. Aixo no incentiva l’estalvi.
Incloure en el preu dels productes i de l’energia, tots els seus costos actualment externalitzats: Emisions de CO2, impacte ambiental d’obtenir la materia prima, cost de reciclar els residus generats, ...

-CANVI DE MODEL DE PRODUCCIÓ:

A nivell local, organitzarnos per tal de donar a coneixer opcions alternativesn de produccio i us de la energia que actualment ja funcionen i investigar per millorar aquests sistemes.
Facilitar a les comunitats (colectius, veins, pobles), eines per tal de poder cobrir les seves necessitats energetiques de manera sostenible.
Demanem una llei que permeti i incentivi la produccio local, urbana, i a petita escala d’energia.
Demanem una llei que premi la eficiencia i l’estalvi energetic, especialment subvencionant les reformes als edificis.

http://www.tempsdere-voltes.cat/ca