dijous, 29 de maig del 2008

ESCUT ESTEL•LAR A PRAGA: SALVEM A JAN BEDNAR

En Jan Tamas i en Jan Bednar no han menjat des de fa 16 dies. Protesten contra els plans d’instal·lar una base militar dels EUA a la República Txeca, com part del projecte de l’Escut Estel·lar. Els problemes de fetge d’en Jan Bednar empitjoren i ara es troba sota contínua atenció mèdica.

La seva família, els seus amics i els metges confien que aquesta reunió amb el Ministre d’Afers Exteriors, Karel Schwarzenberg, programada per avui, porti a que els manifestants abandonin la vaga. Ahir va arribar un missatge de solidaritat del Secretari Socialdemòcrata Jiri Paroubek, així com una commovedora carta del Congressista Americà Dennis Kucinich.

Jan Bednar ha declarat, "Aquestes mostres només són pal·liatius, tot i que les moguin bones intencions. ¿Por què tenen tanta pressa en signar el Tractat amb l’administració Bush, a la qual només li queden uns mesos?. Aquest projecte representa un retrocés històric per al nostre país. Per tant, per què no obrir un debat clar i democràtic i després, eventualment, reprendre el diàleg amb la nova administració dels EUA"

S’han estès accions de protesta i innombrables dejunis de solidaritat des de Praga, Amsterdam, Bèrgam, Berlín, Bolonya, Budapest, Byron Bay, České Budějovice, Česky Krumov Brunswick, Brusel·les, Copenhaguen, Ferrol, Florència, Londres, Màlaga, Madrid, Milà, Nova York, París, Roma, Toulouse, Trieste, Torí, Zuric i Barcelona.

A www.nonviolence.cz hi ha més de 100.000 signatures de la petició online

Centenars d’organitzacions i personalitats han enviat els seus missatges de solidaritat: Noam Chomsky, el Premi Nobel Dario Fo, el portaveu de la Regional Humanista Europea Giorgio Schultze, Giulietto Chiesa (Membre del Parlament Europeu), la Vice Presidenta del Parlament Europeu Luisa Morgantini, el bisbe francès Jacques Gaillot i el Premi Pulitzer Chris Hedges.

Fins avui, es troben en vaga de fam indefinida:
Jan Tamas i Jan Bednar a Praga des del 13 de maig,
Dino Mancarella a Trieste des del 14 de maig,
Ivan Marchetti i Andrea Casa a Torí des del 14 de maig,
Federica Fratini i Eduardo Calizza a Roma des del 19 de maig,
José Alvarez a Ferrol - Espanya des del 22 de maig,
Bruce Gagno i Sung-Hee Choi als EUA des del 24 de maig,
Gareth Smith a Austràlia des del 24 de maig,
Joaquín Valenzuela a Bolonya des del 24 de maig,
Hassan Nayeb Hashem a Àustria des del 28 de maig.