diumenge, 14 de setembre del 2008

El Partit Humanista de Catalunya recolza Evo Morales

El president de Bolívia està portant a terme un procés de democratització del país i millora de les condicions de vida dels seus habitants. Aquest procés, és recolzat pel moviment humanista a nivell internacional, perquè, entre d'altres, la seva nova Constitució (pendent d'ésser aprovada en referèndum) convertirà Bolívia en el primer país pacifista del món en rebutjar la violència, el fet de la guerra, com a metodologia de resolució de conflictes amb altres països.

Evo s'ha trobat amb l'oposició violenta dels terratinents i els poderosos que veuen "perillar" els seus interessos econòmics i que, amb l'ajut dels Estats Units, estan tractant de desestabilitzar el país fins portar-lo a la vora d'una guerra civil. Fins ara, Evo, ha sabut respondre a les provocacions de la dreta i de la desinformació dels mitjans de comunicació bolivians i internacionals, i els humanistes de tot el món demanem per a que no abandoni el camí de la no violència, i pugui superar aquesta situació de crisi.

Hugo Chávez, la presidenta d’Argentina, Cristina Fernández, i la de Xile, Michele Bachelet, ja han donat el seu suport a Evo Morales, així com els presidents de Brasil i Hondures. Als humanistes ens agradaria que els nostres presidents. Montilla i Zapatero, tinguessin un mínim d'altura moral per manifestar-se declamativament, almenys, en favor d'un president elegit pel poble, que està rebent atacs i sabotatges terroristes per part d'una minoria oligàrquica que no vol acceptar les regles del joc democràtic. Però potser és demanar massa.

Partit Humanista de Catalunya