dimarts, 12 d’agost del 2008

No a les 65 hores setmanals

El passat 9 de juny, els ministres de Treball de la UE, van aprovar una modificació de la directiva sobre l'ordenació del temps de treball, que permet l'allargament de la jornada laboral de tot@ l@s treballador@s fins a 60 hores setmanals, i d'alguns col·lectius específics fins a 65. Això ho farien mitjançant acords treballador@ - empresa, atacant també el dret a la negociació col·lectiva.

Des de llavors diversos col·lectius i sindicats de base s'han començat a mobilitzar i s'estan preparant respostes que es començarien a extendre al setembre. La xarxa contra el tancament d'empreses i la precarietat ha redactat un manifest que podeu llegir al seu weben que criden a comités d'empresa, seccions sindicals, colectius i organitzacions a desenvolupar un procés de mobilització que porti a una vaga general de 24 hores el 7 d'octubre.; es poden enviar adhesions a la campanya.

El envío de la adhesión se realiza enviando un correo indicando el nombre del colectivo a xarxacontratancaments (at) moviments.net Per la seva banda, el comité d'empresa de TMB ha tret un comunicat en que s'adhereix a les reivindicacions i criden al conjunt del@s treballador@s i a la societat a confluir en una lluita i mobilització contra la directiva; en sentit similar s'ha manifestat també el Comité Confederal de la CGT.