diumenge, 23 de març del 2008

DOCUMENT DEL MOVIMENT HUMANISTA

Els humanistes són dones i homes d’aquest segle, d’aquesta època. Reconeixen els antecedents de l’humanisme històric i s’inspiren en les aportacions de les diferents cultures, no només d’aquelles que en aquest moment ocupen un lloc central.

Els humanistes senten que la seva història és molt llarga i que el seu futur és encara més estès. Pensen en l’avenir i lluiten per superar la crisi general del present. Són optimistes, creuen en la llibertat i en el progrés social.

Els humanistes són internacionalistes, aspiren a una nació humana universal. Comprenen globalment el món en què viuen i actuen en el seu medi immediat. No desitgen un món uniforme sinó múltiple: múltiple en les ètnies, llengües i costums, múltiple en les localitats, les regions i les autonomies, múltiple en les idees i les aspiracions, múltiple en les creences, l’ateisme i la religiositat, múltiple en el treball, múltiple en la creativitat.

Els humanistes no volen amos, no volen dirigents ni caps, ni se senten representants ni caps de ningú. Els humanistes no volen un Estat centralitzat ni un Paraestat que el reemplaci. Els humanistes no volen exèrcits policials, ni bandes armades que els substitueixin.

Però, entre les aspiracions humanistes i les realitats del món d’avui, s’ha aixecat un mur. Ha arribat doncs, l’hora d’enderrocar-lo. Per fer-ho és necessària la unió de tots els humanistes del món.

dissabte, 22 de març del 2008

NO AL ESCUDO ESTELAR

El Movimiento Humanista ha emprendido una campaña mundial contra las bases militares en Europa, concretamente contra el radar que se pretende construir en República Checa.

Petición on-line:
"No estoy de acuerdo con la instalación de bases militares de los EUA en territorio de la República Checa, como parte del proyecto DMN (Defensa de Misiles Nacional). La implementación de este proyecto está aumentando las tensiones internacionales, generando una nueva carrera armamentística y es el primer paso hacia la militarización y control del espacio. Ya que más de dos tercios de la población Checa están en contra de este proyecto, considero que lo justo es que la población Checa tenga derecho a decidir sobre tan importante cuestión a través de un referéndum.”

Para leer y firmar la declaración completa visita esta web:
http://petice.nenasili.cz/index.php?lang=es