divendres, 29 de febrer del 2008

Neix la Unió de Plataformes, unides en la defensa del medi natural

Una trentena de plataformes cíviques, apartidistes, que defensen el patrimoni natural i cultural i l'aprofundiment de la democràcia participativa, han decidit unir els seus esforços i la seva veu en una coordinadora: la Unió de Plataformes. El grup es va constituïr formalment el 15 de febrer a Martorell i ara conviden a tothom a subscriure el seu Manifest. Es tracta de grups decebuts per la "inutilitat de la interlocució amb els governs locals i central en quan a prioritzar el respecte mediambiental, cultural i social en la gestió de diferents recursos". Aquests grups ciutadans constaten que "s'els tanquen les portes de les administracions i dels mitjans de comunicació, son criminalitzats davant la opinió pública cada cop més, arribant a judicis penals i persecucions policials, en un procés regressiu preocupant per l'exercici d'una democràcia plena".

Les Plataformes volen demostrar el greu impacte en superfície i en persones que les agressions contra les que lluiten suposen pel conjunt del País, fent saber a les empreses i els partits que estan implicats avui en les decisions, i que les podrien revocar.
Es proposen l'objectiu immediat de pressionar els programes d'aquesta campanya electoral i les accions futures de govern. Malgrat eviten la política de partits en el seu treball quotidià, les Plataformes consideren que la convocatòria electoral és, malauradament, el moment en què els partits polítics que ara demanen el vot estan més receptius a les seves reivindicacions, i en què els mitjans de comunicació, també sotmesos majoritàriament als poders econòmics privats, els concedeixen visibilitat. És per aquest motiu que han decidit aquest moment per recolzar-se mútuament en les seves reivindicacions, i publicar el Manifest de Martorell de 15 de febrer del 2008.
Conviden a l'adhesió i a l'acció conjunta la resta de grups que treballen arreu per la salvaguarda del territori, el medi ambient, la cultura i la gent, i també les entitats i les persones que els han donat suport al llarg dels anys, i tota la ciutadania de Catalunya.
Avui divendres 29 de febrer, a les 19h de la tarda, a l'Auditori de l'Ateneu Sant Pere Apòstol, al número 25 del carrer Sant Pere més alt de Barcelona, la Unió de Plataformes presentarà públicament el Manifest i un portal d'internet, des d'on accedir al treball de cada plataforma, a un calendari d'Actes, a la xarxa d'adherits i a l'equip d'assessors.


MANIFEST de MARTORELL de 15 de febrer del 2008 de la UNIÓ DE PLATAFORMES en defensa de l'entorn natural, els valors culturals i els drets cívics

Les entitats cíviques sotasignades constatem que, els darrers anys, l'exercici del poder a Catalunya ha anat lligat a un conjunt d'agressions greus contra el patrimoni natural i cultural amb efectes irreversibles, en connivència amb interessos econòmics privats, amb menyspreu als col·lectius de defensa del territori i amb una creixent tendència a criminalitzar les accions populars, posant en perill la democràcia al nostre país.
Rebutgem la política respecte al territori que segueixen molts ajuntaments, diputacions, Generalitat i Estat, amb governs d'un sol color o compartits amb altres forces que es declaren progressistes o nacionalistes.
Per això demanem als ciutadans i les ciutadanes de Catalunya que en les pròximes eleccions generals del 9 de març no votin aquells partits que aproven o impulsen accions, plans, projectes urbanístics o d'infraestructures que destrueixen el patrimoni natural i cultural dels nostres pobles, ciutats i comarques.
A Martorell, el 15 de febrer del 2008

http://www.uniodeplataformes.org/quisom.htm