dissabte, 27 d’octubre del 2007

EL FIN DE LA PREHISTORIA

Dimecres 31 d’octubre, a les 19:30 hs., a la Llibreria ALIBRI del C/. Balmes, 26 de Barcelona, Tomás Hirsch, ex candidat presidencial a Xile i actual portaveu del Nou Humanisme per a l’Amèrica Llatina, presentarà l’assaig titulat "El Fin de la Prehistoria. Un Camino hacia la Libertad", recentment aparegut a les nostres llibreries.

Publicat a Espanya i Amèrica Llatina per l’editorial espanyola Tabla Rasa, està prologat pel President bolivià Evo Morales i durant els mesos vinents serà presentat per l’autor a Santiago, Barcelona, Madrid, New York, La Paz i Buenos Aires.

Al seu llibre, Tomàs Hirsch lliura la proposta de l’Humanisme Universalista com a resposta a la situació actual del món, definint la situació mundial com una crisi d’acabament de la civilització actual i proposa camins d’acció per corregir el rumb i avançar cap a una societat veritablement humana.

Esperem comptar amb la seva assistència a aquest important esdeveniment.
http://www.alibri.es/

De què tracta el llibre:

El llibre és un assaig sobre el moment actual en el món i, especialment, en Amèrica Llatina dins aquest context global. Tracta de desentranyar com hem arribat fins aquí i quins són els camins possibles d’ara en endavant. També, explora en les arrels de la violència social, particularment, de la violència econòmica instal•lada a tot arreu pel capital especulatiu internacional. Descriu com opera aquesta nova tirania econòmica i les seves conseqüències sobre les societats.
L’autor defineix la situació del món com a una crisi d’acabament de l’actual civilització materialista i intenta donar l’alerta de l’amenaça del seu enfonsament final. A partir d’això, elabora propostes per a evitar un col•lapse que podria arribar a ser enormement traumàtic, especialment per als grups socials més desprotegits. Ell assigna a l’Amèrica Llatina un paper fonamental en la fecundació del nou moment que s’acosta, si es que els seus pobles aconsegueixen superar les diferències i avancen cap a una completa integració.

Ell llibre té dues parts. En la primera, s’aprofundeix en la crisi que viu el món i identifica els principals responsables d’aquesta situació, sense deixar de proposar alguns camins d’acció per a corregir el rumb. En la segona part, s’intenta caracteritzar el que seria una societat veritablement humana, inspirada en els principis i propostes de l’Humanisme Universalista.

Al final, a l’epíleg, l’autor fa un cop d’ull al fenomen psicosocial d’una nova espiritualitat que sembla estar naixent en el cor dels pobles, especialment entre els més joves, deixant enrere el racionalisme pur i dur per a obrir-se a noves experiències en allò més profund d’un mateix.

Però, per damunt de tot, aquest llibre parla de l’ésser humà. Aquest aventurer incurable que ha corregut tots els riscos, que moltes vegades ha sembrat l’horror i altres s’ha aixecat vers allò més sublim. Aquell que es capfica en deixar enrere la prehistòria per a integrar-se a una història càlidament humana. Aquell qui tot sovint oblida qui és però després torna a recordar-ho. El mateix que lluita dia a dia per a materialitzar el seu gran deler: la llibertat.

Hom pot veure el vídeo curt del llibre:
"El fin de la prehistoria. Un Camino hacia la Libertad" a:
http://www.youtube.com/watch?v=QYYgfVFbNLkwww.tomashirsch.org